Madshus lanserar REDLINE

januari 23rd, 2013 by admin

För den som vill flytta gränserna i tävlingsspåret – Madshus lanserar REDLINE

Madshus REDLINE Classic Carbon Plus och Cold ,  utan kompromisser – nästa nivå klassiska tävlingsskidor!

Helt utan kompromisser: REDLINE Carbon Classic är resultatet av tre års utveckling och intensivt samarbete mellan Madshus produktingenjörer och längdskidåkare i världsklass. Skidan är konstruerad med hjälp av Computer Aided Design (CAD) och har en helt ny och mycket avancerad geometri. Skidan har fått optimerade tryckpunkter med perfekt balans mellan säkert fäste och extremt snabbt glid. Konstruktionen ger en acceleration i framföringen och en perfekt åk känsla. Vi använder de mest stabila materialen på marknaden i nya REDLINE konstruktionen, såsom vår välkända PR 100X kärna, Triaxial Carbon Construction och det helt nyutvecklade P 200 Nano racing belaget. Nya geometrin tillsammans med den optimala material sammansättningen har gjort det möjligt att utveckla en skida med extremt mjuk fram- och bakdel vilket ger både större acceleration i skidan och bättre fäste.

 

REDLINE Carbon Classic Cold har ett långt, lågt spann med extremt bra bärighet. Det optimala användningsområdet ligger mellan +1 grad och -30. Skidan har normal split (rocker) fram och bak samt medium tryckzoner för att reducera friktionen och optimera den vattenfilm som uppstår mellan skidan och snön.  REDLINE Carbon Classic Plus har ett långt, något högre spann med extremt bra bärighet och distinkt splay (rocker) fram och bak samt korta tryckzoner för att optimera friktionen i förhållande till vattenfilmen från någon -2 grader till + 10.

 

Är du redo att kompromisslöst flytta gränserna, testa REDLINE Classic!
Vi finns med Skidlastbilen på Total-SM veckan i Falun 23-27 januari för test.

 

  • 100gr lättare per par i 190cm
  • Ny revolutionerande 3D geometri
  • Ny utvecklade  superbelag i 2 varianter
        P 200 Nano black för kallföre
        P 200 Nano Transparent för våtföre
  • 2 distinkta spann kurvor för optimalt resultat i kallt respektive varmt skidföre

 
Pris ca 7 000:-

För mer info kontakta:
Thomas Oljan Eriksson 0703-192800, oljan@k2sport.se
John Vikman 0703-757522, john.vikman@k2sport.se
Per Englund 072-2502800, per@k2sport.se